Gammal meny

Meny som den såg ut 2009

Fördrinkar:

Raspberri Tonic; Absolut Raspberri, Schweppes tonic.

Forsens Fräscha;
Smultronvodka, ananaslikör, citron, sockerlag och sprite.

Horses Neck;
Bourbon, ginger ale och ett stänk angostura bitter.

Big Apple;
Bacardi Apple, sprite.

Bittersweet symphony;
Gin, passoa, grapejuice och sprite.

Havtornscosmopolitan; Vodka, cointreau, färskpressad citronjuice och havtornsjuice

Forsens Kir; Mousserande vin och hjortronlikör

Pär Collins; Absolut Pears, citronjuice, sockerlag och soda.

Forsens Fläder; Vodka, citronjuice och fläder. Toppas med sprite.

Förrätter:

Vår klassiska vitlöksoppa:
Nu med smak av citron och persilja. Serveras med ciabattabröd.

Varmrökt laxpastrami:
Med blomkålspuré smaksatt med tryffelolja och citronzest. Kommer med
en machesallad med ärtskott och dill.

Caprese på Forsens vis:
Tomat- och mozzarellasallad med melon och sörmländsk strutspastrami samt
en basilika- och kronärtskocksvinaigrette.

Forsens toast Skagen:
Gjord på handskalade räkor och hemmagjord majonnäs. Serveras på örtgrillad brioche.

Varmrätter:

Halstrad röding med risottocroketter samt hummersås smaksatt med
vaniljstång och madeira.

Kvällens fångst med betor, sockerärtor och jättekapris.
Serveras med lokalt odlad potatis samt äpple- och pepparrotscrème fraiche.

Forsens klassiker: Oxfilémedaljonger med chilibearnaise i följe med en
svamp- och rotfruktssauté samt färska pommes frites.

Svartpepparglacerat lammfärsspett med äpplecidermarinerad
bön- och grönsaksmosaik. Serveras med grekisk yoghurt, rödvinssås samt potatispuré.

Ugnsbakad majskyckling med en karamelliserad madeirasky samt konfetti på
mango, soyabönor och röd paprika.

Vegetariskt grillspett med grönsaker och tzay (soyaprotein).
Serveras med grekisk yoghurt, majskolv och potatispuré.

Barnens meny
Samtliga à la carte rätter går att få som barnportion. Glass med chokladsås ingår för alla barn.

Pannkaka med sylt o grädde.

Fläskytterfilé med Bearnaisesås och färska Pommes Frites.

Köttbullar med gräddsås, lingon och potatispuré.

Desserter

“Kungen av Danmark ” Vaniljglass med karamelliserad pernodlag och nymalen svartpeppar.

Syrlig fläder- och limesorbet serveras i cocktailglas med syltad rabarber.

Chokladbrownie med strössel på rostade nötter samt en kula colcafe
(glace arabica; en kombination av svensk glasstradition och den colombianska kaffebönan arabica)

Yoghurtpannacotta smaksatt med basilika och vanilj. Serveras med jordgubbar.

Ekologiska, handgjorda tryfflar

Skumtopp från Bönan i hörnan